söndag 3 juni 2012

När blir det träning av det?

Å ena sidan så är vardagsträning  underskattad, det håller jag med om. Å andra sidan så kommer man väldigt ofta inte upp i samma intensitet som på "riktig" träning, åtminstonde  inte om man som i det här fallet är beroende av att utrustningen som man använder sätter begränsningen.

Efter att vi (jag och min kära fru) med vars en gräsklippare (utan drivning på hjulen) under 3 timmar gått på gräsmattan runt om kommande hus så insåg man ganska snart att det kommer kännas imorgon. Nu var det i och för sig en lite extrem situation då nackdelen med att köpa ett för närvarande obebott hus är att gräsmattan kan bli lite välvuxen :)

Inte helt oväntat kom man in på termen "åkgräsklippare" och ställde detta lite i relation mot den aktivitet som det faktiskt innebär att gå runt med en gräsklippare. "Det är ju bra träning". Nämnde detta för nuvarande granne som klämde ur sig "jo, men om du klipper gräset på 4 timmar med en vanlig, och 2 med en åkgräsklippare, så kan du ju springa järnet i en timme och ändån ha tid över sen."

Så, hur var det nu med intensiteten?


Inga kommentarer: