fredag 24 augusti 2012

Och jag som inte brukar vinna något


Hej,

 

du får det här mailet eftersom du är en av de 50 personer som har vunnit en startplats från Powerade till årets Lidingölopp 30 km på Min Utmaning:

 


 

Stort grattis – Startbevis kommer att skickas ut från Lidingöloppet under september och för eventuella frågor om själva loppet hänvisar vi till www.lidingoloppet.se

 

Lycka till! 

 
Jonas Lund
Webbredaktör / Online Editor
----------------------------------------
RUNNER'S WORLD

torsdag 23 augusti 2012

Vem sätter målet?

"Mitt mål med tävlingen är inte att vinna....bli en bra PT i slutändan men det största målet är att kunna ta fram mina gamla bilder på mig när jag vägde 89 kilo och ta fram när jag e sjukt vältränad och tänka, FY FAN vad grym jag är." (ref: http://fitforreal.bloggo.nu/Bra-fraga/)

Detta är en en del av ett inlägg från en blogg (http://fitforreal.bloggo.nu/) där Marlene, Sara, Matilda och Isabell kommer dokumentera resan som dem med hjälp av Karin Alm har startat. Just detta inlägget beskriver så djävla bra pudelns kärna vad gäller träning och personligt välmående.


”Det här är sjukt beteende, jag tar bort dig från facebook för din träningsnarkomani äcklar mig.” (ref: http://fitforreal.bloggo.nu/Du-ar-domd/).

Hur kommer det sig att det är legitimt att häckla folk som satt ett mål som innefattar en väldig massa träning och fokus på kost. Hur många av oss har sett "Fan va du är fet, jag tar bort dig från Facebook för jag mår illa varje gång din profilbild kommer upp"?  Troligtvis inte många....

Huvudsaker än väl i slutänden att DU mår bra och att DU inte tar skada av det då gör. Det extrema eller olämpliga finns på alla sätt och om folk inte fattat det så innebär inte ytan att du är ok (ex vis smala, "hälsosamma" personer kan ha farlig inre fettmängd runt organ osv).

Jag inser att jag inte har tid, ork, energi, motivation att någonsin plocka fram några magrutor. Solar jag blir jag röd, inte brun, och hur coolt är det... men å andra sidan, varför skull ejag bry mig då jag inte är intresserad av att "flexa" på stranden utan hellre har 10 kg för mycket på vågen och klarar en halvmara i acceptabelt tempo än "Beach 2013" och håller på att dö efter 2 km.

Sätt ett mål som DU, och ingen annan, känner är "Målet" med stort M, jobba mot det, och om någon har problem med det så kan det ifrågasättas om han/hon verkligen är nöjd med sitt eget liv och om han/hon verkligen är värd din energi och din tid och framför allt, SLUTA BY ER OM VAD ALLA ANDRA TYCKER OCH TÄNKER!!!

I slutändan är det dom som ni verkligen bryr er om och dom som verkligen bryr sig om er som räknas, och framför allt, vad ni själv tycker om er själva.


"I have no regrets. I wouldn't have lived my life the way I did if I was going to worry about what people were going to say."
Ingrid Bergman 

måndag 20 augusti 2012

"Du är dum i huvudet"

"Du är dum i huvudet"

"Du är dum i huvudet ;-)"

"Du är dum i huvudet!"

"DU ÄR DUM I HUVUDET!!!"

I mitten på 1990-talet när e-posten började bli mer och mer använd och Internet fortfarande inleddes med ett frenetiskt pipande från ett modem så var det inte helt ovanligt att folk missförstod eller blev missförstådda. Från att ha gått från att skriva brev som man la ner lite tid på så gick det snabbt och lätt att skicka ett "brev" och då det var så smidigt att skriva och skicka så blev kanske kvalitén lite därefter också. Då SMS:en började skickas i ungefär samma tidperiod så kom även begränsningen i antalet tecken man kunde använda och förkortningarna började ta form (omg, lol, 4u).

Sedan kom forum och bloggandet och Twitter och Facebook och och och

I Sverige kom även 1998 den s k "HemPC"-reformen (http://sv.wikipedia.org/wiki/Hem-PC) som skulle få svenskarna att bli vana datoranvändare och sätta Sverige på världskartan som ledande inom IT i den stora massan, samtidigt som Bredbandsbolaget började slåss med Telia och Swipnet, endast iklädd shorts och t-shirt (personifierad genom Jonas Birgersson).

Nu är den augusti 2012. 6-åringar spelar "stallet" och skriver stapplande till sina "vänner" utan att veta om lilla Stina i andra änden är 7 och fräkning eller 47 och småfet, 70+ sitter och kör Skype med släktingar över hela världen, ointressanta människor skriver bloggar (nej, jag är inte en av dem, eller... vänta nu!!) om sina hårförlängningar och handväskor samtidigt som en hel del "småtjejer" har dom som idoler och kör sina bilder med putande läppar likt en "Sutare" (http://www.fiskeklubben-alcedo.se/kr_sutare_ahlinder.jpg) bara för Bella & Co gjorde det häftigt. Träffa folk IRL (In Real Life) är inte lika kul som att sitta på sitt rum och snacka över Skype eller kommentera sina och andras bilder på Facebook.

Men, för att citera vissa, "KOM TILL POÄNGEN!!!"

Trots att utvecklingen och tekniken har gått framåt, trots att fler och fler kan använda datorn som arbetsverktyg eller till förnöjelse, så är det ett område som släpar efter och det är HUR vi skriver, HUR vi läser, HUR man exponerar sig eller sina åsikter och HUR man blandar sig i eller blandas in i andras problem och åsikter.

Det som idag på Svenska kallas Netikett är i slutändan inte mer än sunt förnuft och se till att man i brist på hörbart tonläge och kroppsspråk gör det klart och tydligt vilken sinnesstämning man är i. Det går inte att bara skriva hur som helst då den andra parten kan misstolka det och man måste med hjälp av fler eller förre ord, versaler eller inte, utropstecken osv göra det tydligt om det kan misstolkas. På samma sätt så bör man tänka efter om det man tänker skriva är något som man faktiskt skulle kunna säga till den andre parten om dom stod framför en och sedan stå för det.

På samma gång måste man som läsare känna av om den som skrev det avsåg att får det att se ut som det gör. En massa "!" behöver ju inte innebära annat än att det sätts dit av "gammal vana" och VERSALER är inte helt omöjligt beroende på vår "kära" Caps-lock som ibland lever sitt eget liv. På samma sätt som att någon man träffar kan ha ett konstigt sätt och ändå vara en trevlig prick så kan det i det skrivna ordet vara så och på samma sätt som i "verkliga livet", bestämma sig för om det är värt att bry sig överhuvud taget.

Summan av det hela är, ja, det är "Svenska" eller "Engelska" eller vilket språk det nu är men likväl så är det ett nytt sätt att utnyttja språket så använd sunt förnuft, visa tolerans och FÖR F-N, SE TILL ATT LÄRA ER SKRIVA!!! ;)

PS! För att förtydliga... detta är inte riktat till enskild person, situation, organisation eller för den sakens skull, Jordekorre.

måndag 6 augusti 2012

KappAhl hakar på... trenden?

Just nu kör KappAhl en tävling där man ska rösta fram deras "XLNT" modell som ska premieras då det är en direkt kontrast mot modevärldens "beniga" ideal.

"VEM SÖKER VI?VI SÖKER DIG SOM HAR KLÄDSTORLEK INOM VÅRT XLNT-SORTIMENT, 44/46–56. SOM XLNT-MODELL FÖR KAPPAHL SÖKER VI EN KVINNA MED KURVOR OCH KVINNLIGA FORMER. DU BEHÖVER INTE HA NÅGON SOM HELST VANA ELLER TIDIGARE ERFARENHET AV ATT VARA MODELL. DET VIKTIGA ÄR ATT DU KÄNNER DIG BEKVÄM MED HUR DU SER UT. ATT DU TYCKER ATT DU ÄR VACKER OCH NÖJD PRECIS SOM DU ÄR. VISST HANDLAR ETT MODELLUPPDRAG OM UTSEENDE, MEN DET ÄR MINST LIKA VIKTIGT FÖR OSS PÅ KAPPAHL ATT DU HAR RÄTT SORTS UTSTRÅLNING OCH NÄRVARO."


I mitt fall röstar jag på Martha som jag gick i skolan med :) Man kan lägga en röst / enhet / dag (dvs har man en smartfööön och en dator kan man lägga två röster) fram tills det är avgjort.
http://tavling.kappahl.com/index.php?page=gallery&id=766

Ibland blir man fortfarande förundrad över människor

Vår husvagn har varit ute på vägarna tillsammans med svägerskan + familj. Dom har haft tur med vädret och det verkar varit en mycket bra resa. Så, efter denna resa står den uppställd på parkeringen precis utanför deras boende och dom blir natten mellan Lördag och Söndag väckta av grannen som berättar att dom avbröt några killar som börjat banka på den (hade varit en stor fest i närheten innan på kvällen). Som tur var, så hade dom uppmärksamma grannarna avbrutit det hela i ett tidigt skede så skadegörelsen blev ganska begränsad, om än tråkig.


Personerna slutade gå på husvagnen och fortsatte istället "roa" sig med att slita upp bord och bänkar samt slå sönder busskuren.

Vad är det då att bli förundrad över? Är det det faktum att vi inte pratar om tonåringar utan 4 killar i 25-års åldern som vid det laget borde fått något så kallat vett i skallen eller det faktum att respekt för andras saker är så låg att det är helt ok att slå sönder det man känner för?

Nä, det är nog det faktum att en av killarna enligt uppgift bad polisen att skynda på lite (ja, polisen kom och grep dom på plats) för han skulle ju faktiskt upp och jobba om några timmar (!?). Allvarligt???!! Några timmar innan du ska jobba så bestämmer du dig för att det är ok att rejält berusad slå sönder det du känner för?! Känns som att fokus borde legat på att ge fan i andras saker och sluta dricka i tid så du är nykter på jobbet - IDIOT!!!

http://hd.se/landskrona/2012/08/05/4-greps-for-skadegorelse/